torek, 11. december 2007

Zamisli se!!

Kam smo pripeljali svet, da je december, mesec radosti in romantike brez snega?? Že tako sem doma v hribih, dej naj grem pa še u večje hribe, da bom dobila malo snega? Kaj delamo ljudje, da ne pazimo na okolje, da ga peljemo v pogubo? Tople grede, smrad, vse preveč odpadkov, ker vse preveč porabljamo.Vsi trobijo, kako je treba varovat ampak, a kdo sploh kaj naredi v tej smeri? Kdo bo videl mene, ko bom reciklirala steklo in papir, če drugi vsi zmečejo vse u isto kanto, mah kaj kanto, u grmovje! In potem se bunijo, da čistilni delavci nič ne pospravijo parka, ja seveda ne morejo, če še ti lih komi uspevaš svinjat, kaj šele oni čistit! In potem še ta smešna izjava, da bodo uvedli takse na vstop v mesto zaradi onesnaževanja s plini iz avtov. Vse lepo in prav ampak: kam pa bo tisti denar šel? V naložbo v tovarno? Katero? Čistilno ziher ne! Mogoče še kam drugam? V ministrstvo za gospodarski razvoj? Na, pa smo tam, kjer še muh ni! Mislim logika pa taka! Brigite se raje za gozdove, za naravo, za čisto okolje, za vodo ne pa za pridobivanje denarja za čistejše okolje! Promet se bo v mestih res zmanjšal ali pa tudi ne, ker je dosti ljudi v mestu doma, ki ima avto ali pa jih dosti dela in se pripelje iz oddaljenih krajev, ti pa bodo tako ali tako imeli službene prepustnice. In tako se bo zmanjšal promet za mogoče 30 avtov…

Vsakič ko pogledam v nebo, se mi zdi, da je bolj temno pa ni to zaradi teka časa-menjava dneva za noč. Vprašam se, zakaj bi se morala truditi samo jaz, ko pa Amerika in drugi giganti brezsrčno onesnažujejo ubogo zemljo in ta smrad z geografsko logiko slej ko prej pripotuje tudi k nam. Potem pa me zgrabi moj ID in me okrega, da kaj si mislim, da kaj se grem, da naj bo pa jaz za vzgled drugim in naj se še naprej trudim skrbeti, da čim manj onesnažujem oziroma po potrebi. In potem se razmišljam pa kaj sem jaz naredila svetu, saj sem doma v hribih nekje bogu za hrbtom, kjer še do včeraj nisem vedela kaj to računalnik je.

Imamo dve možnosti: 1.) see u at the bitter end ali pa 2.) what a wonderfufl world še naprej nekaj tisoč let… izbira je vaša!

Vendar pa ne bodimo Amerika pazimo kaj delamo z naravo. Ugasni luč, če gori za brez veze. Pa tv pa radio, če je nihče ne gleda in posluša. Namesto z avtom pojdimo raje peš na sprehod, ne svinjajmo, ker bomo imeli otroke, ki jim bom z veliko ljubeznijo zapustila košček raja na katerega sem bila rojena. Čeprav ni Eden je pa vseeno naš raj. Narava nam omogoča živeti omogočimo življenje tudi mi njej.



by banana

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Ne zdj zaenkrat še ne bo taks za vstop v mesto, so sporočil:)Drgač pa ja vsak bi lahko neki naredu v smeri kontra reku kjer "osel leži tam dlako pusti"...

Unknown pravi ...

Definitivno ne smemo bit Amerika!

Vsak posameznik šteje, jaz se že nekaj časa trudim bit čimbolj "ekološki"... Ker da snega ni (no, vsaj ta vikend je prišel) do sredine decembra... To več ni normalno!