nedelja, 2. december 2007

Gostilniška modrovanja in blodnje

Mnogim se je že zgodilo, da ste šli s prijatelji ob večerih na kakšno pijačo in ko ste obdelali aktualne teme (cena solate na tržnici, smisel vojne v Iraku,... in podobne zadeve) teme vse bolj začnejo prehajati pogovori na vse bol višji nivo filozofije (ok, pa ne zarad kakšnih opojnih substanc:)) No pa bom navedel nekaj najbol zanjimivih (ki temeljijo že skoraj na meji ''normalnega'' ''treznega'' razmišljanja):
  1. Torej, če ima nekdo razcepljeno osebnost in grozi, da se bo ubil. Ali se to smatra kot situacija s talcem? Teoretično in praktično je mogoče oboje. Kajti oseba ki ima razdvojeno osebnost ena osebnost (osebnost A) hoče storiti samomor (osebnost B) pa je noče, in ker sta obe osebnosti v enem telesu ena ogroža življenje drugi, torej ima osebnost A, osebnost B za talca :) Za lažjo predstavo, vsi ki ste gledali gospodarja prstanov si za primer razcepljene osebnosti poglejte Smeagel-a:):)
  2. Vsem znano vprašanje: Kaj je bilo prej kokoš ali jajce? Na to prastaro vprašanje, mi je še najbol logičen odgovor, ki je povezan z matematiko (bolje rečeno geometrijo). Ta ciklus od jajca, do piščančka do pipike je nek neskončen krog pojavov, ki spominja dejansko na krog (geometrijski lik), za katerega je značilno, da ne moremo ugotoviti kje je njegov začetek in negov konec ker je neskončen (v neskončnosti se pa lahko dogajajo marsikatere ''čudnosti'' npr. kot ta da se 2 vzporednici sekata v neskončnosti:))
  3. Če se kloniraš in imaš spolni odnos s svojim klonom, ali se to smatra kot homosexualnost ali kot masturbacija? OK, začel sem dobivati občutek, da me imate že za nekega freaka:D No torej, vsekakor je zelo zanimivo vprašanje (pa malce čudno tudi:)). Torej, četudi je tvoj klon, si nista v popolnosti enaka (fiziološko že mogoče, psihološko pa nikakor ne). Moja predstava s kloniranjem je podobna kot če bi opazoval dva enojajčna dvojčka. Vizualno sta si skoraj popolnoma enaka, čustva in drugi psihološki procesi se pa razlikujejo,... Torej bi jst to osebno označil za homoseksualnost in za malce čudno osebo, ki bi si kaj takega želela :D al pa tudi masturbacijski homoincest?
  4. Pomankljivosti teorije nastanka Vesolja z ''velikim pokom''. Torej, če je vesolje (nam do zdaj največji znan prostor) nastal z pokom se poraja vprašanje kaj je počilo? Preprosta razlaga bi bila, da je explozijo povzročilo nekaj kar je pojedlo preveč mehiških fižolčkov? :D
  5. Če bi potovali s nadzvočno hitrostjo in bi prdnili: bi prdec prej zavohali al bi ga prej slišali? Pa sej še sam nemorm verjet kake stvari se včasih pogovarjamo:S:D Recimo, da tega nebi rad nikoli poskusil, vendar v teoretični predstavi ne eno ne drugo, ker če bi se pomikal naprej se plini nebi pomikali z nazvočno hitrostjo (bi zaostajali) zvok bi pa pomoje tut zaostal:D Torje to je bolano vprašanje in jako čudna tema za pogovor:)

Ok, trenutno sm ugotovil, da imam včasih z kakšnim sogovornikom zares bolane pogovore:D Ampak pustmo stat, kajti pridemo do zanimivih zaključkov in nenazadnje do velike merice smeha:D

By Felix

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

mislm da je bil einstein vedno zadet, da se je lahko dokopal do teorije relativnosti. filozofija mi je vedno dajala občutk svobode, nastal pa je problem k sva se našla dva ki se nisva strinjala...ko sva prišla do primera ali sem v sexu s svojim klonov lejzba ali se kvalitetno samozadovoljujem???

oznaka X FILES....tm tmtmtmtm

ah pa david duchovny(?) je več kot doborodošel :D

Anonimni pravi ...

omg omg omg feeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeertig hahahaha

Unknown pravi ...

Če se kloniraš in imaš spolni odnos s svojim klonom, ali se to smatra kot homosexualnost ali kot masturbacija?

looooooooooooooooooooool!!! Tote še pa nisem slišal!!!