ponedeljek, 12. november 2007

"Martin nardu iz mošta vin"

V minulem vikendu so se odvijala razna praznovanja oziroma martinovanja, kjer so se nam kar iskrile gledike, ko smo gledali, kako se mošt spreminja v vino, ki nas bo spremljalo tekom življenja, no, študentskega življenja…
Sama na žalost nisem dosti praznovala, saj sem pomagala pri strežbi na martinovanju pri Matevževih v Lazah pri Velenju. V Lazah se je že v zgodnjih popoldanskih urah pričel pohod po Vinski poti, ki zajema obhod vseh vinskih kleti v tistem območju. Pri raznih kmetijah so bile postavljene mize, ker so stregli bodočo žlahtno kapljico in pa tudi kaj za pod zob. Končna destinacija pa je bila veselica pri Matevževih, kjer so igrali Ansambel bratov Avbreht in pa pompozna Tanja Žagar, ki je razigrala srca vseh mladičev,ki so z veseljem metali oči na energično pevko. Martin je končno spremenil mošt v vino in ga blagoslovil, da se nas je kot vino končno le prijelo. Poleg bogatega srečolova, ki je potekal vzporedno, so izbrali tudi vinsko kraljico. Da pa je bila prireditev res na visoki skoraj že državni ravni pa je poskrbel obisk Dominika S Černjaka, s katerim sem se imela tudi možnost osebno spoznati. Upam se reči, kolega Dominik, ker oba jadrava v pravniških vodah. On je že diplomiral pravo jaz pa še bom-upam. In mogoče še omenim dve izmed mnogih funkcij, je direktor znane potovalne agencije in pa predsednik Stranke mladih.
Glede na to, da je bil obisk kar velik, in da sem bila polno zaposlena, sem mogoče kakšen bistven podatek izpustila, ker pa res nisem mogla spremljati vsega, saj bi tako zanemarila svoje delo, to si pa res nisem smela dovoliti.
Vas pa zaradi zanimivosti dogajanja, luštnih natakaric in zananih osebnosti, vabim drugo leto na martinovanje v Laze k Matevževim.

lep..HIK.. pozdrav by banana

Ni komentarjev: