nedelja, 13. januar 2008

Svinjarija!

Ne morem kaj drugega reči! Da človek ne pogleda niti za svoj obstoj, kam bo odvrgel kako smet, pa ne more biti res. Kako so lahko Neapeljčani taki prasci, da mečejo smeti, kar na cesto ob smetnjak!!! JA fertik! Oni sami delajo svinjarijo, ne pogledajo nič kam kaj vržejo, niti ne sortirajo za reciklažo, niti ne poegldajo, da bi kupili, pridobili, kaj z manj nepotrebne emblalaže!! In to naj bi bilo turistično mesto, lepo vas prosim!! Razburjajo se, da komunala, ne opravlja svojih nalog z odvozom smeti, ja pa svinjasti človek, ti si tisti, ki dela svinjarijo okrog svoje bajte, ne pa komunala, ki tvoje svinjarije ne zmore odnašat sproti!! Ne buni se,, butasti človek ampak naredi sam kaj? Kam naj odlagajo smeti, če si 10 let brez skrbi svinjal in delal z naravo kot svinja z mehkimi hruškami? Kaj pričakuješ ?! Butasto truplo!!! Tudi smetarji so ljudje in verjamem, da s svojimi smetmi delajo drugače kot ti, ki ne vidiš, koliko smeti je na deponijah in kam naj se to vse odlaga? Recikliranje, sortiranje in omejevanje !! To je rešitev!?!! Pa kaj si misliš, kdo bo čistil drek za tabo?

Tujih smeti nočemo, svoje pa vam podarimo!

by banana

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Gre za dvorezni meč;na eni strani so zablokirali dotedanje smetišče Pianura,ki naj bi povzročal zdravju škodljive posledice-smrad,povečanje rakavih obolenj..A po drugi strani so z zaprtjem le tega povzročili popoln smetarski kaos, še hujši smrad itd..Nekaj premikov so že nardil z odvozom smeti na Sardinijo in Sicilijo in upam d bodo našl neko rešitev..Menim, da se v državi EU ne bi smelo kaj takega pripetiti-->SRAMOTA!!!

Unknown pravi ...

Ammm... ob smeteh mi ne gre iz glave ena stvar: bojda je t.i. ločeno zbiranje odpadkov pri nas 'lari - fari'. Nekdo mi je prejšnji teden povedal, da bojda smetarji potem zmečejo vse odpadke skupaj. Nekaj jih potem morebiti na grobo ločijo, vendar se s tem ne trudijo kaj posebej. Mislim!?!?? Upam, da mi bo uspelo iz prve roke izvedeti, kako in kaj je s tem.

sesalca pravi ...

ja barbara sej u bistvu imaš prav, nihče ne ve če se to res loči ampak, glee na to da se mi trudimo ločiti pa pir in steklo v kantah bi bilo lepo da tudi oni tako naredijo!

banana