sreda, 5. december 2007

Ljubezen na prvi pogled ali kasnejše trpljenje?

Mogoče majceno nejasen naslov na prvi pogled, vendar bom takoj razjasnil, kaj sem mislil s tem. Mogoče smo se že vsi srečali s tem da ljubezensko razmerje ni trajalo, tako dolgo kot smo upali? Vedno uspemo najdi krivdo pri drugih, kaj pa naše anpake? Pomnimo, da za prepir sta vedno potreba 2, prav tako sta za zvezo (in za ''vzdrževanje'' le-te) potrebna dva (razen če živite v poligamiji ali haremu). Da ne boste pomislili, verjamem v ljubezen v prvi pogled, vendar me nikoli ne žene neka zaslepjenost, da bi bil z nekom, o katerem nebi vedel nič ali zelo malo. Ok mogoče malce nejasno razložil... Bom poskusil malo drugače. Opazite nekoga, ki vam je takoj všeč izgled, mogoče ima veliko denarja, mogoče je popularen v družbi,... vendar se ne zavedate da je to le zunanjost. Ta partnerjeva zunanjost vas bo ipopolnila le na zunaj (imeli boste denar, tudi vi boste popularni v družbi,...) ampak boste vi srečni? Na začetku ugaja, da imaste nekoga in ste srečni - Toda ali ste res? Če imaste srečo ste, v velikih primerih pa se takšne zveze končajo s solzami. Vsem dobro poznani stavek iz knjige mali princ: ''Bistvo je očem prikrito'', nam pri tem, s kom se podajamo v zvezo kar primeren. Veliko bolj boleče je, če spoznamo kasneje (ko smo že v zvezi), da ta oseba ni povsem takšna kot smo si to zamislili (da ni bilo iskrenosti,...). Četudi pride do ljubezni na prvi pogled, ni nujno takoj drveti v zvezo, najprej spoznaj partnerja, najprej se spoprijatelji z njim. Boste rekli, da ni možna ljubezen, če si z nekom najprej prijatelj? Če ste odgovorili ne, potem ne veste kaj je to prijateljstvo, prijateljstvo je ljubezen z razumom. v mojem primeru sem vedno dobro poznal osebo v katero sem se zaljubil. In ko se zaljubiš v nekoga, takrat moraš poslušati svoje srce in ne preveč razmišljati z glavo, kajti takrat je velika verjetnost da boš kaj zamočil (poosebitev te ''napake'' vam piše takšen tekst- ironično mar ne?).
Torej žeilm vam veliko ljubezni in trdnih zvez z nekom, ki ga imaste iskreno radi (pomnite, četudi ni na zunaj nek maneken/manekenka, je navznoter lahko najlepše bitje na svetu ob katerim vam bo lepo in ob katerim boste pozabili na vsakršno skrb, ki vas pesti). No pa še lepa misel, ki se se je spomnil ob pisanju tega članka: ''Vse kar ljubim je tik ob meni, vse kar si želim je utrinek iz sanj. Hvala ti za jutro po dolgi temi, hvala za objem pod svodom neba.''
By Felix

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

avč! že naslov je hard ka šele po naprej... za zamislt, kar dans ne bo prvič..

Anonimni pravi ...

ja sam res...mi je dal mislt že tak sm mela moralnega od včerajšne pjanšne pol pa tole..pizda lol

Anonimni pravi ...

Love is for dreamers, love is for believers, love is for losers, love is for suckers!!Haha!:D
Obožujem ta verz by Twisted sisters-Love is for suckers.

But we are all suckers!!! Prej al slej!:) Upam le, da bo tisto ''tapravo'' ne glede na njen nastanek (na prvi pogled al pa plod začetnega prijateljstva )traaaaaaaajal in nam lepšal življenje!
I want a farytail!!:$ Kdo mi jo lahk ponudi?!:P :)
Anyway, Love U All-premalkrat vam to povem!!:$:)
Mwaaa **************************