sreda, 26. marec 2008

Rock, metal glasba satanizem?


Ojojoj, kaj vse sem prebrala, ko sem v iskalnik vtipkala vpliv glasbe na človeka.. " Rock je stanistična glasba, Satan, greh, dosti frontmanov je častilcev demonov in hudiča in bla bla bla". Potem preberem članek do konca in vidim Družina?! -- HAHAHAHAH vse jasno! Pa kaj potem, če je človek satanist, če dela poslušljivo glasbo. Poslušalec je tisti, ki pusti, da ima vpliv na njega kot si pač posameznik sam interpretira. Agresija na človeka? Možno, vendar poskus na živali ni isto kot na človeku, saj ima človek bolj razvite možgane kot pes in je zmožen razumevanja. Sprožitev agresije je tudi odvisno kakšne volje si v tem momentu, kaj se ti je čez dan dogajalo in kako imaš na podstrešju poštimano! Kakšna so prepričanja o življenju, veri in podobno! Če poslušam rock in metal, še ne pomeni, da sem satanist! Poznam dosti metalcev, ki res izgledajo "strašno " so pa milijonkrat boljše osebe kot nekdo, ki posluša gregorijanski koral! To je samo glasba, ne pa človek!
Mogoče je napaka v tem, da mladi ljudje v obdobju iskanja samega sebe in smisla življenja naletijo na tako zvrst glasbe, da jim podere pričakovanja v življenju in zato postanjeo agresivni? IN kdo je tu kriv? Ustvarjalci take glasbe? Napaka- starši, ker da se znebijo tečnega otoka mu dajo tv, internet, kjer dobiva ideje in napačne informacije ter sam ustvarja (ne)smisel življenja, ki je za njegovo neizoblikovano osebnost še težko razumljiv, vendar to je že druga tema..
Glasba res vpliva na človekovo počutje v momentu, ko jo posluša vendar, ko radio ugasne, mislim da ni več tako kot med poslušanjem? Ok pustmo šminkanje na črno in črna oblačila, dolgi lasje in brade ter tetovaže, meni osebno se to ne zdi neki bavbav, mogoče ker take ljudi osebno poznam! Sploh pa ti že sam, ko si npr. slabe volje poiščeš zvrst glasbe, ki ti v tistem momentu ustreza ušesom in možganom. Pa naj kdo še reče, da glasba izvaja samo agresivnost, če smo že pri tem, potem pozabljamo, da nam glasba, naj si bo rock, metal, jazz, klasika izvablja tudi spomine, druga čustva, dobro voljo, evforija ni agresivnost. Glasba pomaga preboleti težke trenutke, je tudi glasbena terapija, nekterim metal nekterim klasika.
Verjetno ustvarjalci glasbe nimajo v mislih, kako bo to vplivalo na nas in koliko flaš bomo zaradi njih razbili in koliko stolov pometali skoz okno in v katero vero bomo verjeli. Mislim,da to delajo predvsem zaradi zaslužka in zaradi veselja. Kakšno pot in temo pa vzame za stvarjenje pesmi je pa njihova stvar. Znano pa je, da verske, politične, samodestruktivne teme in tiste o nesrečni ljubezni dosti, bolj pritegnejo ljudi, kot I m a slaaaaaavvveeee for uuuuuu....... nihče ne želi biti drugemu suženj, ali? Človek rad prisluhne spevnemu komadu, včasih pa pride prav tudi kakšen ekstrem. Vsake oči majo svojga malarja!
V vsaki zvrsti glasbe in komadu je nek namen, če ne res druga, potem najdeš razmišljanje nekaterih ljudi, pa če tudi satanistom, ker imamo pravico do svobode govora in javnega izražanja, pač imamo dostop do vseh čudes. Ampak tudi satanist more "srat pa scat" !


by banana

Ni komentarjev: