sreda, 7. november 2007

Volitve: Round 2

Malce nenavadno, ampak bom kot svoj prvi prispevek na ta blog ubral politično tematiko. Prvi krog volitev je potekal tako kot je potekal, za nekatere so rezultati zadovoljivi za nekatere pa ne. Trenutno še nisem strankarsko ali kako drugače politično opredeljen, tako da ne bom nobenega od kandidatov poveličeval ali hmm... verjetno bom pa koga pošteno zašimfau (=skritiziral) :D Kot je znano (seveda za tiste ki nimate zakopane glave pol metra pod zemljo (kot noji)) da sta se v drugi krog volitev za predsednika Republike Slovenije uvrstila dr. Danilo Turk (umlaut na črki u:)) in Lojze Peterle. Po pravici povedano se niti ne spoznam preveč kaj je dobrega ali slabega naredel gospod Turk (ker pač ni tako zelo opevan v medijih - no pa se vidi pristrankost medijev do kandidatov). Pri Peterletu me pa najbolj motijo njegovi oglasi, kot so: je dober kandidat, je sposoben,... Khm... Sposoben?! Če me spomin ne vara je bil Peterle prvi zunanji misnister po osamosvojitvi naše male a prelepe Slovenije... In če bi bil res tako sposoben kot se ali ga opevajo, bi bila državna meja med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško zdavnaj rešena, ne pa da se še po 16. letih še vedno prepiramo čigava njiva je naša in čigava sosedova. Boste rekli da se nobena juha se ne poje tako vroča kot se skuha? Res je ampak težave se morajo reševati bol na začetku ko so še stvari bol ali manj sveže in ne takrat ko se jih lahko preberemo kot pravljice (ker je preteklo toliko časa). Pa mogoče me pri Peterletu moti to, da ga podpira ''najmočnejša'' stranka Slovenska Demokratska Stranka (SDS) ker se pač ne strinjam z njihovo diktatorko in pristransko politiko. Če sem koga s tem užalil, naj napiše na prazen bel list papirja pritožbo in naj si jo vtakne v *khm* saj veste kam.
Za konec bi samo pripomnil kot bi rekle nekatera dekleta: ''Prvega ne pozabiš nikoli''. Seveda s tem v mojem primeru mislim prvega predsednika samostojne države: Milana Kučana. Kajti bil je simbol naše držva (ok pa ne vedno pomislit na majhnost, ljudje), užival je ugled mnogih ljudi,... Biu je majhen človek (tudi dobesedno in ne samo metaforično ali simbolno) velikih dejanj.
In čisto za konec: Udeležite se volitev in volite za vašega kandidata (če ga še imate) kajti to je vaša pravica in privilegij in če pogledaste še z drugega vidika tudi vaša dolžnost do tistih, ki so se trudili in popeljali Slovenijo do samostojnosti in možnosti da kreiramo lastno politiko.
By Felix

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Najboljše bi bilo, če bi gospod predsednik vlade, Janez Janša, ostal kar na Kitajskem; vsi ''njegovi sodelavci'' pa se naj čimprej skrijejo v najmanjše ''cerkvene rupe''. Za njih na slovenskem političnem parketu ni prihodnosti!

Anonimni pravi ...

hahahaaha, točn tak;)pa k b se vsaj zgubu nek na kitajskem zidu...