sreda, 14. november 2007

Kaos v Slovenski politiki

Spet si nemorem pomagati, da se ne bi dotaknil politične tematike (pa ne zato ker bi biu zagrizen ''spremljevalec'' politike). Takoj ko je Janšatova ''marioneta'' v podobi Lojzeta Peterleta po celi črti popušila v drugem krogu volitev, se je začeu pravi mali kaos v naši vladi. In kdo ga je začeu kuhati? Kdo le, kot naš vrli Janša, ki namiguje ob svojem odstopu. Če s svojimi najavami o odstopu slučajno pričakuje da se bomo Slovenci za njim plazili po kolenih in ga rotili naj ostane prvi minister, se pošteno moti. Ob tem se mi poraja vprašanje, zakaj se je sploh trudil na začetku za to svoje mesto v politični karirei, če pa ne more obdržati vlade v tem kratkem obdobju (4 leta) v neki celoti, ne da bi prišlo do razhajan? Meni se zdi to sramotno za Slovenijo, da se dogaja takšne reči, ravno par mesecev pred našim predsedovanjem Evropski Uniji. Kako bomo zmožni ''voditi'' več miljonsko skupnost držav, če ne morejo naši vrli politiki obvladovati interesov manj kot 2-milijonskega prebivalstva? I strinjam e z Jelinčičevo trditvijo o drugem krogu volitev: ''Volilci niso glasovali tako množično za Danila Turka, ampak so množično glasovali proti Peterletu''. Skrajni čas je, da SDS izpodrine katera druga stranka, kajti zgleda, da so SDS-ovci preveč zatopljeni v to, kako bi politiko obrnili sebi v prid, kot pa v dobrobit naroda. Če pa so te trdive napačne, potem so pa v SDSu sami nesposobneži, kar se zadnjih nekaj let kaže v vseh političnih odločitvah. Se opravičujem vsem privžencem SDS-a,ampak roko na srce, tako je. Veliko govorijo, a le malo besed udejanijo - zgleda da dandanes je lahko že vsak politik, torej dajmo, pojdimo v slovenske vrtce in tam najdimo otroke, ki bodo kroili našo politiko, kajti politiki se obnašajo tako kot da bi bili majhni otroci z razliko, da znajo sami iti na stranišče (vsaj upam da obvladajo to dokaj preprosto stvar:)).
Lp Felix

6 komentarjev:

Anonimni pravi ...

lol,glede brisanja riti dvomim d znajo glede na to d delajo samo sranje...o kakšnem pucanju ni ne duha ne sluha:)

Unknown pravi ...

Bodo plazili... Večina ljudi v Sloveniji je hlapcev in se bojijo za svoje imetje, čeprav se jim ne more nič hudega - pranje možganov je pač uspelo :)

Sej ne bodo vodili cele EU :) Slovenija bo pač pol leta dobivala plačano najemnino za najem evropskega parlamenta. Tu ne bo nobenega, razen navideznega, vodenja EU.

sesalca pravi ...

ou felix uf ....to pa je objava...ampak dragi moji to je demokracija...tak kakr smo volili tak bomo pač meli....

sesalca pravi ...

@ Janez: S tem pranjem možganou, se naša politika vse bolj približuje Ameriški (smo res vse bolj naivni?)
Vem da nebodo vodili cele EU, ampak tudi navideznega vodenja niso sposobni...
@ banana: Očitno je ta naša demokracija vse bolj farsa kot pa realnost, suverenost in legitimnost vse bol pešata

Unknown pravi ...

Poglej malo naokoli in boš videla, če s(m)o ljudje vedno bolj naivni... Že tvoj prejšnji vpis v blog priča o tem.

Anonimni pravi ...

Slovenska politika ni v krizi, v krizi je Janša s svojimi koalicijskimi partnerji! Bil je izvoljen z veliko podporo volivcev, v parlamentu ima večino, zdaj pa naj išče alternative, popravi nastalo situacijo in odpravi vsesplošno paniko pred začetkom predsedovanja EU. Mora
odgovorno izpeljati vladni program do konca svojega mandata!Vsak scenarij rešitve, ki ga je Janša do zdaj predlagal, je slab, toda slovenske vlade se ne sme črniti v svetu. Nažalost to dela koalicija sama in ne po mnenju našega ''neustrašnega'' predsednika vlade-opozicija, konkretno SD. Kakšna neodgovornost in iskanje grešnih kozlov na napačnih koncih!!!
Ljudje-wake up na naslednih volitvih! Ali si res želite biti del časa, kjer smo priča
brezveznim utrujajočim političnim razpravam, praznim obljubam in pa s skrbjo, ali nas bo kap od pogledu na cene življenjske košarice?!