ponedeljek, 28. januar 2008

ZAKAJ SLOVENSKA GLASBENA SCENA SUCKS?

Ste se vprašali zakaj, nimamo tako dobrih glasbenikov? No izvzamemo nekatere zelooo svetle izjeme, ki so pa že tako ali tako slavne in bolj poznane v tujini kot doma! Vam povem, zakaj nimamo dobrih glasbenikov…zato, ker delajo priredbe in ne znajo drugega kt ukrast tujo melodijo besedilo, pa ni težko napisat! In seveda, če je melodija šla v uho drugim ljudem,bo seveda tudi nam, majhnim slovenčkom na drugi strani alp, k tko nikol ne bomo slišal original komada, ker nimamo tv in radia. Plestenjak, latino lover, napiše biografijo in šimfa use pičke k jih je meu, in potem, ker je šolan pevec ima zadosti znanja, da prevede in priredi tuje komade po možnosti italijanske canzone, ki so tko sladke in polne romance, seveda v slovenščini ostanejo take, saj vemo, da melodija šibi kolena bolj kot besedilo.. Ko pa slišimo komad iz njegove produkcije pa se vprašamo, ja ka pa je to? Tudi 6 pack je zaslovel s priredbo, to ni fer napiš svoj komad in z njim bot slaven ne pa s takim, ko je že slaven! Ok dober ne rečem, da narediš priredbo, ker ti je komad blazn všeč in potem tud priznaš, da je priredba, ker enostavno nisi mogu it mimo, ker je tko blazn lepa. Ne pa, da se sam podpišeš in se trkaš po prsih?! In sklepam, da mlinarju na Muri ni tujec ukradu melodije in besedila, ker po moje sploh ne ve, koji kurac, poje ta komad v Sloveniji, niti kje Slovenija je!? Tud čuki so brcnal u temo parkrat. Kar se tiče originalov s slo sceni, nekateri niso slabi res ne…ampak poglejmo zakaj so tisti, slabi, slabi. Ženske pevke ne znajo pet; ok vzdihovanje in jamranje in jokanje ter bedni poskus, da bi dosegle tisti bogi visoki c niso ravno petje, če pa je, je pa zelo težko to poslušat! Mogoče bi morala naredit raziskavo ampak se mi ne da poslušat vseh slovenskih »glasbenih« izvajalcev, ker zelo cenim dejstvo, da slišim… Moški pa tudi niso ravno kaj drugače, javkajo in po možnosti prmažejo še kašno kletvico pa osladno al pa je spolzko besedilo.

Sploh pa redko kdo naredi fešto s svojimi komadi, vedno se mora zaigrat nek tuj komad, da se na koncertih spravi folk pokonci! Konec koncev je najboljša slovenska glasba še goveja muska in pa tista starraaa staaarraa ko Peca! Sej veste Leskovar, pa Kekec, pa Bele vrane in to. Danes pravzaprav vsi pojejo v angleščini in ne v maternem jeziku. Večina na euroviziji poje v rodem jeziku , a lih mi mormo bit frajerji? Poslušajte slovenščino, pizda, mi tud mormo vaš hatapahataphkhk!

Ko bo naše glasbenike enkrat nehal bit sram slovenskega jezika, ko bodo pogledal sebi v srce in ne radiu, bodo videli, da znamo skladat lepše melodije kot pa tujci od katerih kopiramo glasbo!

Naj živi domača muska, pa pumpardum!

by banana

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Ma ja generalno gledano obup:)mislim eni so res wtf!!!Kar se tiče "goveje muske":)men so Avseniki pa Slak zakon !!Si sploh ne predstavlam npr. skokov vsak let brez komada PLANICA, pol na fešti pa tak more vedno bit obvezno Na golici in V dolini tihi!!!Drugač so mi pa kul in jih podpiram hc bend iz KK Final Approach-respect:)pa še par undergraund bendov iz našga Krškega okoliša ter drugod po Slo..Neki biserov je sam afkors ne na neki pop sceni al pa nek pofukan turbofolk jao popizditis s prve:)k b tak al tak ukinla takšne vrste jamranje v mikrofon k mi gre na kurac;)...sto ljudi sto čudi!!:)