sreda, 23. april 2008

Sami prazniki!

Včeraj dan Zemlje, danes dan Veterinarjev, Dan knjige in avtorskih pravic. Toliko praznikov pa ne vemo zanje? Mislim, da bi morali na koledarje pisati tudi te praznike in po možnosti katerega uvrstiti tudi med dela proste dni, ne samo dela mislim tudi pouka prost dan. Če pa ne dela prost dan, pa saj pouka.
In kaj se dogaja na te dni?
Obstaja še različnih zanimivih dni, najbolj znan je dan boja proti aidsu, pa dan boja proti raku, pa različni dnevi, ki se mi zdijo zanimivi oz. koristni, saj opozarjajo na problematiko in tako izpostavijo problem na ta način, da organizacije pripravijo razna predavanja in seminarje, ki so koristni in nam pomagajo pri srečevanju in reševanju teh problemov-pametna stvarca. Upam, da so na dan zemlje opozorili na problem ekologije in varstva okolja, ter da se je kje odvijala sicer zelo pozna čistilna akcija narave. Koliko sem sprehajam in vozim po svetu opžam, da je treba marsikje stopiti v kako tako akcijo in temeljito počistiti.
Obstajajo pa tudi takšni posvečeni dnevi, da se lahko mirne duše valjaš po tleh od smeha, vendar pa se jih na žalost ne spomnim. Doma sem namreč imela koledar z dnevi..

No pozabila sem omeniti, danes je tudi dan nemškega piva, mislim, da to pa je omembe vredno!

Ampak putsmo si veselje, saj verjamem da bi nam bilo zelo dolgčas brez prvega aprila-dneva norcev, prvega maja-uuuu pozdravljen tovariš Tito. Jah kaj naj nikoli doživljena nostalgija, pa vseeno vemo nekaj o tem. Majske igre, pa rojstni dan, pa štafeta, pa kres, pa postavljanje smreke-mlaj pri nas, pa zanimivost-jajčarija vaško pobiranje kurjih jajc samskih fantov...o tem kdaj drugič...

vsenajboljše za današnji dan...

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Feeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeešta!!!Vsaj kašno korist lahk ti prazniki prnesejo:p