torek, 11. marec 2008

Blogomanija

Odkar izjaha revija Blogrola in to vsak četrtek, se pojavlja vedno več in več blogov ali pa za njih sploh vedela nisem. Ali pa so nastali samo zaradi nje. Vsak teden da temo na katero prijavljeni blogi pišejo za njo! Kako zvito, blogorola pobira zanimivosti iz blogov in svoje tedenske teme, ter si naredi fajni cajteng, polge tega pa ti ima pravico posegati v tvoj spletni dnevnik? Blogi so se razpasli in internetu kot bolhe po starem psu. Karkoli klikneš prideš na en blog. Ne rečem nekateri so perfektni, saj najdeš na njih tudi kaj uporabnega, če prirejaš karkoli. Nekateri pa so kar nekaj samo da so! Brezveze, naj ima vsaka objava svoj namen, pa če je neumna, kratka in kr neki, potem se je lastni oziroma Imetnik, že tako počutil! Pa če je samo neka izjava potem se mu je že zdela primerna za deljenje dobre volje in smeha še med druge ljudi. Nazaj k blogim. En čas še imaš veselje in ideje potem pa, ko vidiš koliko je tega vsepovsod te pa malo mine, in še časa za neumnosti ni več dosti. Blog naj bi bil mišljen kot spletni dnevnik ampak s to razliko, da je dostopen vsem, drugače pa naj raje pišejo v knigo, če ni tega namena. To je javno razkrivanje človekove notranjosti, čustvovanja, dogajanja, njegov namen je, da drugim pokažeš samega sebe, da drugi komentirajo tebe in da se tudi poizkusiš v pisanju. Blog nam omogoča izkoriščanje pravice do svobode govora, saj lahko napišeš kar hočeš, pa te nihče ne bo okregal, razen če je kakšna žalitev, to pa poznamo že tako preko rumenih tiskov...
Kot sem opazila pri sebi, sem se trudila, da bi bil blog čimbolj zanimiv, boljši, in drugačen od drugih, vendar to zahteva prekleti čas, ki pa ga na žalost nimam!
Pri branju blogov pride dosti do nesporazumov, kar se opazi v komentarjih, ki so dovoljeni. Dostikrat pride zaradi tega zato, ker človeka ne vidiš kako bi on to povedal, s kakšno intonacijo, kakšna bi bila obrazna mimika, in drugo.. Zradi tega se niti ne sliši cinizem, sarkazem al pa preprosto stavek povedan s sklopu fore.. Dostikrat se tudi dogaja, da to našteto v blogu sploh ni bilo mišljeno pa bralci vseeno to razumejo. To je nekako tako kot smo v šoli brali berilo pa nas tršica nekaj vpraša, ponosno odgovorimo misleč, da vemo prav odgovor, pa nas prijazno zabije: Sedi minus!
In tako se pojavlja pri nas napad blogomanije...zgodbe je konec ker je počil lonec...

by banana

Ni komentarjev: